Festivalul George Enescu
2021
despre festival
TRAILER
Ediția a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu, va avea loc între 28 august și 26 septembrie 2021.
Facem totul pentru ca muzica Festivalului Enescu să se audă din nou în sălile de concerte. Însă, din păcate, acest lucru nu va fi fără restricții, atât pentru spectatori cât și pentru ziariști: este important ca muzica să nu pună în pericol viața și sănătatea nimănui. În plus, unele lucruri se vor schimba pe parcurs.
Vă rugăm să ne urmăriți pe platformele sociale (Facebook, Linkedin, Instagram, YouTube, Twitter), să accesați resursele din acest centru de presă digital, să vă abonați la Newsletterul de presă, care va transmite doar informații pentru jurnaliști, și să ne contactați atunci când doriți informații suplimentare.
sursa: https://www.festivalenescu.ro/
Andruni
De fiecare dată când simt lume selectă în jurul meu, îmi dau seama cât de bine mă simt și cât de frumos este tot ce se petrece. Întotdeauna mi-au plăcut acest gen de evenimente, în cadrul cărora oamenii știu cum să se îmbrace, cum să se comporte. Mereu m-am simțit apropiată de acest gen de anturaj, iar acest festival este exemplul perfect. Deși nu am apucat să văd la fel de multe reprezentații ca Madi, anul acesta am mers la un concert din cadrul festivalului George Enescu 2021, la Sala Palatului din București. Filarmonica din München a excelat întru totul, publicul având șansa de a auzi ce înseamnă sensibilitatea. Valery Gergiev, unul dintre cei mai buni dirijori contemporani, a reușit să transmită, prin intermediul orchestrei, emoția care a ajuns cu desăvârșire la public. Sala, pe cât se poate de plină, ținând cont de restricțiile impuse, a recunoscut talentul de nedescris al ansamblului, aclamând minute în șir. Sper ca anul viitor să pot avea ocazia de a merge la mai multe concerte ale festivalului, întrucât a fost o experiență demnă de repetat.
Madi
Dacă spuneam despre Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu că este asemenea unui Campionat Mondial, ei bine, România are privilegiul să organizeze și Jocurile Olimpice ale Muzicii Clasice, odată la doi ani. Căci ce altceva ar putea fi incredibila desfășurare de forțe de la Festivalul George Enescu, cu ai săi muzicieni magistrali? Să ai oportunitatea de a vedea marile staruri ale muzicii clasice, orchestrele simfonice de top din toate colțurile lumii în Sala Palatului sau la Ateneu îmi par asemenea unui vis. Un vis pe care melomanii îl trăiesc de mai bine de 60 de ani. Pare incredibil că am reușit să păstrăm un asemenea produs de top în România, indiferent de vremuri, ba chiar mai mult, să-i dăm strălucire sulimentară de la o ediție la alta. M-am bucurat de zeci de spectacole la fiecare dintre ultimele 3 ediții de când am revenit la București și am avut onoarea și privilegiul să ascult adevărați zei cu baghete de dirijor sau magicieni instrumentiști. Ar dura mult și ar fi superfluu să vă împărtășesc momentele trăite, dar vă recomand să nu mai tratați cu indiferență și nonșalanță asemenea întâlniri inițiatice și transformatoare.
ȘI EU AMTeatru
Așteptăm, de la voi, recomandări de spectacole și promitem să le publicăm aici pe cele mai inspirate!
ȘI EU AMTeatru
Așteptăm, de la voi, recomandări de spectacole și promitem să le publicăm aici pe cele mai inspirate
Scrie-ne!