Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adio, domnule Haffmann

Adio, domnule Haffmann

Felix Alexa

despre spectacol

TRAILER

Regizorul Felix Alexa și scenografa Andrada Chiriac revin pe scena TNB cu Adio, domnule Haffmann, o piesă scrisă de francezul Jean-Philippe Daguerre. Jucată cu mare succes pe scenele pariziene, Adio, domnule Haffmann a obținut în 2018 patru premii Molière, cea mai înaltă distincție teatrală din Franța. O poveste din Parisul aflat sub ocupație nazistă, Adio, domnule Haffmann prezintă pactul neobișnuit dintre un evreu și un catolic francez, un contract moral care le va schimba destinele. Amestec de ficțiune și realitate istorică, spectacolul este un melanj de mici istorii intime și geopolitică, o poveste care începe în 1942 și se termină în zilele noastre, având în centrul său dispariția unui tablou de Henri Matisse. Confiscat de naziști și considerat pierdut pe vecie, tabloul Femeie șezând s-a reîntors acasă după mai bine de 70 de ani.
Reprezentat în premieră pe țară, Adio, domnule Haffmann este deopotrivă o pagină de istorie și o poveste surprinzătoare de viață, o dramă cu accente comice și de suspans, în interpretarea actorilor Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu și Andrei Finți…..mai mult 

sursa: tnb.ro

Regie: Felix AlexaLighting design: Felix AlexaIlustrație muzicală: Felix AlexaScenografie: Andrada ChiriacRegia tehnică: Laurențiu Andronescu, Costi Lupșa

Durata: 2 h 10 min / Pauză: Nu

Pierre Vigneau: Alexandru Potocean

Isabelle Vigneau: Alexandra Sălceanu

Otto Abetz: Andrei Finţi

Joseph Haffmann: Richard Bovnoczki

Suzanne Abetz: Emilia Popescu

Andruni

Nota 8,8 / 10

8.8/10

Este o pagină de istorie combinată cu ficțiune, relatând viața unui evreu ajutat de un prieten în Franța ocupată de naziști. Suspansul este prezent pe toată durata piesei, pe cât de realistă ar părea, pe atât de tensionată este atmosfera creată. Drama, gelozia, frica și speranța își fac apariția pe rând, lăsând constant urme de îndoială cu privire la ceea ce se mai poate întâmpla. Această piesă evidențiază greutatea pe care o trăiau nu numai evreii, dar și cei doritori să îi ajute. Spectacolul se termină lăsând publicul pe gânduri, fiecare putând interpreta finalul într-un mod diferit. Mi s-a părut frumos evidențiată durerea și, în general, emoțiile trăite de fiecare personaj în parte.

Madi

Nota 7,8 / 10

7.8/10

Felix Alexa reușește să spună o poveste sensibilă, greu de digerat, din ciclul ororilor din timpul războiului. Dramatismul se ivește la tot pasul, iar evoluțiile și involuțiile umane ale personajelor surprind adesea pe parcursul spectacolului. Actorii își duc cu brio personajele spre finalul apoteotic, dar lungimea spectacolului este cea care ține în loc emoțiile spectatorilor. Totul trenează un pic prea mult, iar finalul nu aduce chiar acel izbăvitor și eliberator sentiment, dar e totuși o producție valoroasă, pornită de la o situație dramatică inspirată din realitate, cu personaje credibile și scenografie inspirată.

ȘI EU AMTeatru

Așteptăm, de la voi, recomandări de spectacole și promitem să le publicăm aici pe cele mai inspirate!

ȘI EU AMTeatru

Așteptăm, de la voi, recomandări de spectacole și promitem să le publicăm aici pe cele mai inspirate

Scrie-ne!

URMĂTORUL EVENIMENT AMTEATRU!

© 2024 Toate drepturile rezervate AMTeatru

URMĂTORUL EVENIMENT AMTEATRU!

© 2024 Toate drepturile rezervate AMTeatru

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]
This Pop-up Is Included in the Theme
IÎnscrie-te la Newletter-ul nostru!
Acum